Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Húslevesek

Leves receptek

Húsleves a baromfiudvarból

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a húsleves különlegessége, hogy többféle baromfihúsból készül – liba, pulyka, kacsa és csirke adja az alapját. A gazdag zöldségekkel főzött leves tartalmas, ízletes, és ünnepi asztalra éppúgy illik, mint egy hétvégi ebédhez.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.09.07.

Hozzávalók

Elkészítése

A zöldségeket megtisztítjuk. A húsokat és csontokat leforrázzuk, majd leöblítjük. Hideg vízben feltesszük főni a libanyakat, pulykanyakat, kacsaszárnytövet és csirkemellcsontot. Amikor felforr, a habját leszedjük.

Ezután hozzáadjuk a paprikát, a paradicsomot, a vöröshagymát héjastól, a fokhagymát, sót, egész borsot, kevés ételízesítőt és a fűszereket (sáfrány vagy sáfrányos szeklice, gyömbér, szerecsendió virág). Kis lángon legalább 1 órán át főzzük.

A megtisztított zöldségeket (sárgarépa, fehérrépa, zeller, karalábé, kelkáposzta, burgonya) ekkor tesszük bele, és addig főzzük, amíg minden puhára nem fő. A kész levest fél óráig pihentetjük, majd leszűrjük.

Tálalás

A levest külön kifőzött tésztával kínáljuk, a levesben főtt zöldségekkel és a főtt húsokkal együtt.

Tipp

A húsleves íze még gazdagabb lesz, ha lassú tűzön, hosszabb ideig főzzük. Ha marad belőle, másnap még ízesebb, így érdemes előző nap elkészíteni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is