Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A húsos káposzta egy igazi klasszikus, amely tartalmas és kiadós étel, főként téli időszakban vagy nagy családi ebédeken kerül az asztalra. A savanyú káposzta és a füstölt szalonna íze jól harmonizál a szaftos húsokkal, tejföllel és friss kenyérrel kínálva lesz teljes a fogás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.09.09.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés

A húst nagyobb darabokra vágjuk. A szalonnát és a vöröshagymát apróra kockázzuk. A káposztát, ha túl savanyú, enyhén átmossuk.

Elkészítés

A szalonnát zsírjára sütjük, majd hozzáadjuk a vöröshagymát, és üvegesre dinszteljük. Beletesszük a húsdarabokat, és 8–10 percig pároljuk. Meghintjük a pirospaprikával, kevés vizet öntünk alá, és félpuhára főzzük.

Ekkor hozzáadjuk a káposztát és a babérleveleket, majd felöntjük annyi vízzel, hogy szinte ellepje. Lefedve, lassú tűzön készre főzzük, amíg a hús teljesen megpuhul és az ízek jól összeérnek.

Tálalás

Forrón kínáljuk tejföllel és friss, ropogós kenyérrel.

Tipp

Ha gazdagabb ízvilágra vágyunk, tehetünk a főzés végén a káposztába egy kevés füstölt kolbászt is. Másnapra még jobban összeérnek az ízek, így érdemes előző nap elkészíteni.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is