Elkészítése
Tészta
A lisztet, a porcukrot, a vajat, a sütőport, a tojásokat, a kakaóport, a mézet és a tejfölt összegyúrjuk. A tésztát négy részre osztjuk, majd tepsi méretűre nyújtjuk. A tepsi hátulját vajjal kikenjük, liszttel megszórjuk, majd erre helyezzük a tésztalapot. Előmelegített sütőben addig sütjük, amíg szép barnás színt kap. Így járunk el mind a négy lappal.
Krém
A tejet lassú tűzön melegíteni kezdjük, majd hozzáadjuk a margarin felét. A pudingport a cukorral és kevés tejjel simára keverjük, majd a forró tejhez öntjük. Folyamatos keverés mellett addig főzzük, amíg sűrű, kemény krémet nem kapunk. A maradék margarinnal kihabosítjuk, majd hagyjuk langyosra hűlni. A kihűlt lapokat sorban megkenjük a krémmel, egymásra rétegezve.
Teteje
A tortabevonót gőz fölött felolvasztjuk, majd amikor kicsit hűlt, elsimítjuk a sütemény tetején. A süteményt pihentetjük, mert másnapra lesz igazán puha és jól szeletelhető.
Tipp:
Ha szeretnénk változatossá tenni, a krémbe keverhetünk egy kevés reszelt citromhéjat vagy vaníliás cukrot is. A tetejére tortabevonó helyett használhatunk étcsokoládét, így még intenzívebb kakaós ízt kapunk.
