Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A matróz tekercs egy sokoldalúan variálható kelt tészta, amelybe számtalan tölteléket rejthetünk. Lehet húsos, zöldséges vagy akár krémes változat is, így mindig az aktuális ízléshez igazíthatjuk. Ideális vendégváró vagy családi vacsora, mert egyszerre laktató és mutatós.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
szani78
Beküldte: 2013.09.28.

Hozzávalók

Elkészítése

Tészta elkészítése

Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a sót, az olajat, a tejfölt és az élesztős tejet összedolgozzuk, majd sima, rugalmas tésztává dagasztjuk. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

Töltelék

A töltelék ízlés szerint variálható. Készíthetünk pizza jellegű szószt tejföl és piros arany keverékéből. Ehhez adhatunk külön-külön pirított hagymával készült csirkemellet vagy darált húst. A kétféle hús tetszés szerint akár össze is keverhető. Plusz ízért tehetünk hozzá kukoricát vagy más zöldségeket is.

Összeállítás és sütés

A megkelt tésztát három részre osztjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a választott töltelékkel, megszórjuk reszelt sajttal, majd behajtjuk az oldalait és a végeit. Olajozott tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve vizes ruhával áttöröljük, hogy a tészta puha maradjon.

Tipp

A matróz tekercs készülhet spenótos, sajtkrémes vagy akár kolbászos töltelékkel is. Ha többféle változatot készítünk egyszerre, színes és változatos falatokat kínálhatunk a vendégeknek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is