Elkészítése
Tészta elkészítése
Az élesztőt a cukros langyos tejben felfuttatjuk. A lisztet, a sót, az olajat, a tejfölt és az élesztős tejet összedolgozzuk, majd sima, rugalmas tésztává dagasztjuk. Letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.
Töltelék
A töltelék ízlés szerint variálható. Készíthetünk pizza jellegű szószt tejföl és piros arany keverékéből. Ehhez adhatunk külön-külön pirított hagymával készült csirkemellet vagy darált húst. A kétféle hús tetszés szerint akár össze is keverhető. Plusz ízért tehetünk hozzá kukoricát vagy más zöldségeket is.
Összeállítás és sütés
A megkelt tésztát három részre osztjuk, majd téglalap alakúra nyújtjuk. Megkenjük a választott töltelékkel, megszórjuk reszelt sajttal, majd behajtjuk az oldalait és a végeit. Olajozott tepsibe helyezzük, és előmelegített sütőben aranybarnára sütjük. A sütőből kivéve vizes ruhával áttöröljük, hogy a tészta puha maradjon.
Tipp
A matróz tekercs készülhet spenótos, sajtkrémes vagy akár kolbászos töltelékkel is. Ha többféle változatot készítünk egyszerre, színes és változatos falatokat kínálhatunk a vendégeknek.
