Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Spagettik, makarónik

Tészta félék receptjei

Gombás spagetti szénégető módra ( Spaghetti funghi alla carbonara)

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A gombás spagetti szénégető módra (spaghetti funghi alla carbonara) egy olaszos hangulatú, krémes tésztaétel. A bacon, a gomba és a tejszínes-tojássárgás szósz tökéletesen kiegészítik egymást, a parmezán pedig igazán teljessé teszi az ízvilágot. Egyszerű alapanyagokból különleges fogást készíthetünk.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.09.14.

Hozzávalók

Elkészítése

Spagetti előkészítése

A spagettit lobogó, sós vízben a csomagoláson megadott idő szerint kifőzzük. Leszűrjük és melegen tartjuk.

Alap elkészítése

A bacont vagy pancsettát csíkokra vágjuk, majd kevés olívaolajon a felaprított vöröshagymával együtt üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk az apróra vágott fokhagymát, és rövid ideig együtt pirítjuk.

Gomba párolása

A gombát leöblítjük, szárazra töröljük és felszeleteljük. A hagymás baconhöz adjuk, majd oregánóval, petrezselyemmel, borssal és kevés sóval fűszerezzük. Fedő alatt pár perc alatt átpároljuk.

Szósz és tálalás

A főzőtejszínt és a tojások sárgáját simára keverjük, majd a gombás-baconös alapra öntjük. Addig főzzük, amíg a mártás besűrűsödik. A leszűrt spagettivel összeforgatjuk, végül reszelt parmezánnal megszórva kínáljuk.

Tipp

A tejszín helyett készíthetjük a klasszikus módon, csak tojássárgájával és kevés főzővízzel is. Extra ízként keverhetünk a szószba egy kevés fehérbort, amit a gomba párolásakor adunk hozzá.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Olasz Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is