Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Befőzés

Lekvárok

Csokoládés körte dzsem

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A csokoládés körte dzsem különleges ízvilágú lekvár, amelyben a körte édessége, a csokoládé telt íze és a rumaroma finom aromája találkozik. Kiválóan illik kalácsra, palacsintába vagy akár sütemények töltelékeként is felhasználható.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
szani78
Beküldte: 2013.09.15.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés

A körtéket megmossuk, meghámozzuk, eltávolítjuk a magházukat, majd kockákra vágjuk. Egy nagy lábasban a cukorral összekeverjük, hozzáadjuk a citrom levét, és főzni kezdjük, amíg a körte teljesen megpuhul.

Csokoládé és aroma hozzáadása

Ha a körte puhára főtt, beletördeljük a csokoládét, és időnként megkeverjük, amíg teljesen elolvad. Ezután hozzáadjuk a rumaromát. Figyeljünk rá, mert a csokoládé miatt a dzsem sűrűbb lesz, így könnyebben leéghet.

Zselésítés és üvegezés

Amikor a csokoládé és az aroma is elkeveredett, hozzáadjuk a zselésítőt. Erős forralás mellett 2–3 percig főzzük, majd lehúzzuk a tűzről. A forró dzsemet steril üvegekbe töltjük a peremig, majd 5–10 percre fejre állítjuk. Ahogy hűl, szépen besűrűsödik és megszilárdul.

Tipp

A dzsemet feldobhatjuk egy kevés őrölt fahéjjal vagy vaníliával is, így még izgalmasabb ízt kap. Sütikbe, kekszekbe tölteléknek is remekül használható, nem csak kenyérre kenve.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is