Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A fehér csokis–vaníliás keksz illatos, omlós sütemény, amelyet a pudingpor tesz különlegessé és puhábbá. A fehér csoki édesen olvad bele a tésztába, így tökéletes vendégváró vagy délutáni nassolnivaló. A receptből kb. 25 darab keksz készül.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
20 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.09.15.

Hozzávalók

Elkészítése

Tészta elkészítése

A vajat a cukorral habosra keverjük, majd hozzáadjuk a tojást és a vaníliakivonatot. A lisztet átszitáljuk, elkeverjük a sütőporral, majd a pudingporral együtt a masszához adjuk. Ezt már kézzel dolgozzuk össze, amíg formázható tésztát kapunk.

Csoki hozzáadása és formázás

A fehér csokoládét apró darabokra vágjuk, és a tésztába forgatjuk. Diónyi golyókat formázunk, sütőpapírral bélelt tepsire sorakoztatjuk őket, majd a tenyerünkkel vagy villával kissé ellapítjuk.

Sütés

Előmelegített sütőben, 180 °C-on 13–14 perc alatt készre sütjük. A kekszeket rácson hagyjuk kihűlni.

Tipp

A fehér csoki helyett használhatunk tej- vagy étcsokit is, vagy keverhetjük vegyesen. Ha még illatosabb kekszet szeretnénk, a tésztához adhatunk reszelt citrom- vagy narancshéjat.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is