Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Burgonya levesek

Leves receptek

Burgonyás pórékrémleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A burgonyás pórékrémleves selymes és tartalmas leves, amely könnyű vacsoraként vagy előételként is megállja a helyét. A burgonya és a póréhagyma harmonikus párosa a tejszínes alappal lágy és krémes ízt ad. Pirított kenyérkockával tálalva igazán laktató.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.09.16.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés

A burgonyát meghámozzuk és kockákra vágjuk, a póréhagymát vékony csíkokra szeleteljük.

Főzés

Egy lábasban kevés olajon megfuttatjuk a póréhagymát, majd hozzáadjuk a burgonyát. Sóval, borssal és őrölt köménnyel ízesítjük. Felöntjük a főzőtejszínnel és kb. 1,5 liter vízzel. Fedő alatt, lassú tűzön addig főzzük, amíg a burgonya teljesen megpuhul.

Pürésítés

Botmixerrel krémesre turmixoljuk a levest. Ha szükséges, utánaízesítjük, majd egyszer még felforraljuk.

Tálalás

Pirított kenyérkockákkal kínáljuk.

Tipp

A leves gazdagítható egy kevés reszelt szerecsendióval vagy fokhagymával is. Ha különlegesebb ízt szeretnénk, a kenyérkockákat megszórhatjuk reszelt sajttal, és sütőben rápirítva kínálhatjuk a leves mellé.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is