Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Krumplis egytálételek

Töltött finomságok

Töltött burgonya tejfölös mártással

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A töltött burgonya tejfölös mártással egy tartalmas és ízletes főétel, amelyben a szaftos, darált húsos töltelék, a krémes burgonya és a sajtos-tejfölös réteg remek harmóniát alkot. Családi ebédre vagy vacsorára is tökéletes választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.09.16.

Hozzávalók

A mártáshoz

Elkészítése

Burgonya előkészítése

A burgonyákat alaposan megsikáljuk, héjában megfőzzük, majd kicsit hűlni hagyjuk. A héjukat lehúzzuk, mindegyiknek a tetejéről egy kis „kalapot” levágunk, és a belsejét kivájjuk. A kivájt krumplit villával összetörjük.

Töltelék elkészítése

Egy kevés olajon megfonnyasztjuk az apróra vágott vöröshagymát és az áttört fokhagymát. A darált húshoz hozzáadjuk a hagymát, a megtört krumplit, a tojást, a felaprított petrezselymet és 80 g reszelt sajtot. Sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, majd alaposan összedolgozzuk.

Összeállítás és sütés

Egy kivajazott tűzálló tálba ültetjük a kivájt burgonyákat, és megtöltjük a húsos keverékkel. 180 °C-on kb. 25 percig sütjük. Ezután visszatesszük a tetejüket, a burgonyákat gazdagon meglocsoljuk tejföllel, megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és további 15 percre visszatesszük a sütőbe. Akkor jó, ha a sajt szépen megpirult.

Tejfölös mártás

A tejfölt simára keverjük a reszelt sajttal és kevés borssal. Só nem szükséges, mivel a sajt elég sós.

Tipp

A tölteléket gazdagíthatjuk apróra vágott gombával vagy kukoricával is. Ha könnyedebb változatot szeretnénk, a tejfölös réteghez adhatunk egy kevés joghurtot, így frissebb, lágyabb ízt kapunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is