Elkészítése
Csirkemáj előkészítése
A csirkemájat megtisztítjuk, az ereket kivágjuk, majd alaposan megmossuk. A frissen zúzott fokhagymát összekeverjük borssal és majoránnával, majd ezzel bedörzsöljük a májakat. Mindkét oldalukat vékonyan meghintjük étkezési keményítővel.
Bunda
A kukoricalisztet, a sima lisztet, az étkezési keményítőt és a szódabikarbónát összekeverjük. Annyi vizet adunk hozzá, hogy palacsintatészta sűrűségű masszát kapjunk, majd csipet sóval ízesítjük.
Sütés
Egy serpenyőben olajat hevítünk. A májakat belemártjuk a masszába, majd mindkét oldalukat közepesen erős lángon megsütjük, amíg szép színt kapnak. (A máj hajlamos fröcskölni, ezért érdemes óvatosan sütni.) A kész darabokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges zsiradékot leitassuk. A májat csak a sütés után sózzuk meg.
Tálalás
Mediterrán csíkos burgonyával kínáljuk, amely friss zöldségekkel és fűszerekkel sült köretként tökéletes kísérője a bundázott májnak.
Tipp
A bundába keverhetünk egy kevés pirospaprikát vagy fokhagymaport, így még fűszeresebb lesz. A krumplit megszórhatjuk reszelt parmezánnal a sütés végén, hogy különlegesebb ízt kapjunk.
