Elkészítése
Előkészítés
Egy nagyobb jénai tálat vagy magas falú tepsit vékonyan kiolajozunk. A burgonyát hasábokra, a hagymát cikkekre vágjuk, majd az edénybe tesszük. Sóval, ételízesítővel, törött paprikával és aprított petrezselyemmel fűszerezzük, alaposan összekeverjük.
Hús előkészítése
A csirkecombokat és szárnyakat enyhén megsózzuk, majd a zöldséges alap tetejére rendezzük.
Sütés
Az edényt alufóliával lefedjük, és előmelegített sütőben kb. 60 percig pároljuk, amíg a hús megpuhul. Ezután levesszük a fóliát, és további sütéssel addig pirítjuk, amíg a hús és a burgonya szépen megpirul.
Tipp
A burgonya mellé tehetünk paprika- vagy paradicsomszeleteket is, így még ízletesebb lesz az étel. Ha szeretjük a pikánsabb ízeket, egy kevés csípős paprikával vagy chilipehellyel is fűszerezhetjük.
