Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A lisztet összekeverjük a sütőporral, porcukorral és reszelt citromhéjjal. Margarinnal kikenjük a tepsi alját és oldalát, majd belehintjük a lisztes keverék felét. A tehéntúrót szétmorzsoljuk a liszt tetején, a meggyszemeket elrendezzük rajta, és ráhintjük a maradék lisztet. A habosra felvert tojást és a tejet összekeverjük, majd egyenletesen rálocsoljuk a tésztára. Megöntözzük olajjal, és előmelegített sütőben […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.05.03.

Hozzávalók

Elkészítése

A lisztet összekeverjük a sütőporral, porcukorral és reszelt citromhéjjal. Margarinnal kikenjük a tepsi alját és oldalát, majd belehintjük a lisztes keverék felét. A tehéntúrót szétmorzsoljuk a liszt tetején, a meggyszemeket elrendezzük rajta, és ráhintjük a maradék lisztet.

A habosra felvert tojást és a tejet összekeverjük, majd egyenletesen rálocsoljuk a tésztára. Megöntözzük olajjal, és előmelegített sütőben először erős lángon, majd 10 perc után kisebb lángon kb. 30 perc alatt megsütjük. Hurkapálcával ellenőrizzük, hogy a sütemény közepe is megsült-e.

Ha kihűlt, kockára vágjuk, majd a tetejére porcukrot szórhatunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is