Elkészítése
Az olajon pirítsuk meg a kockára vágott karalábét, a szeletelt zellert és a karikára vágott sárgarépát a cukorral együtt. Nem gond, ha a zöldségek egy-egy része kicsit jobban megpirul, ez még több ízt ad a levesnek.
Öntsük fel a tejjel, majd adjunk hozzá 1–2 liter vizet attól függően, mennyi levest szeretnénk készíteni. Keverjük bele a húsleveskockát, a tárkonyt, sót és fehér borsot. Főzzük addig, amíg a zöldségek majdnem teljesen megpuhulnak.
Ekkor adjuk hozzá az ízlés szerinti levesbetétet – ha tésztát használunk, kb. 2–3 marékkal –, majd főzzük készre az egészet.
Tipp
Ha tartalmasabb levest szeretnénk, tehetünk bele apró húsgombócokat vagy galuskát is. A tej egy részét helyettesíthetjük tejszínnel, így krémesebb állagot kapunk.
