Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémlevesek

Leves receptek

Ribizlikrémleves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ribizlikrémleves egy frissítő, könnyű nyári fogás, amelyet hidegen tálalva igazán üdítő élményt nyújt. A ribizli savanykás íze jól kiegészül a vanília és a fűszerek aromájával, a tejszíntől pedig selymesebb lesz az állaga. Gyorsan elkészíthető, és desszertként vagy előételként is megállja a helyét.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
szani78
Beküldte: 2013.09.21.

Hozzávalók

Elkészítése

A vizet feltesszük forrni a cukorral, a fahéjjal és a szegfűszeggel. Amikor már gyöngyözik, hozzáadjuk a ribizlit, és együtt főzzük, amíg a szemek teljesen megpuhulnak.

Ezután levesszük a tűzről, és egy szűrőn átpasszírozzuk, hogy sima, magoktól mentes alapot kapjunk. A levet visszatesszük a tűzhelyre, majd belekeverjük a vaníliás cukrot vagy vaníliaeszenciát.

Amikor ismét forrni kezd, hozzáadjuk a kevés hideg vízzel elkevert keményítőt, majd lassan belecsorgatjuk a tejszínt is, folyamatos keverés mellett. Egy rövid forralás után levesszük a tűzről.

A levest teljesen lehűtjük, majd tejszínhabbal tálaljuk. Ha szükséges, ízlés szerint még adhatunk hozzá cukrot.

Tipp

Ha szeretnénk pikánsabb ízt, egy kevés citromhéjat vagy citromlevet is adhatunk a leveshez. A tejszínhab helyett vaníliafagylalttal is kínálhatjuk, ami különösen jól illik hozzá a nyári melegben.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is