Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A fahéjas trüffel torta egy egyszerűen elkészíthető, sütés nélküli desszert, amelyet a csokoládé és a fahéj harmonikus párosa tesz különlegessé. A kekszes alaphoz krémes trüffelréteg társul, amelynek pihentetés után selymes állaga lesz. Ünnepekre, vendégvárásra vagy akár hétvégi kényeztetésre is remek választás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.09.22.

A kekszes alaphoz

A trüffelhez

Elkészítése

Kekszes alap elkészítése

A margarint, a tejet és a cukrot egy lábasban addig melegítjük, amíg teljesen fel nem olvadnak. Ezután hozzáadjuk a darált kekszet és a kakaót, majd sima masszává keverjük.

A masszát egy sütőpapírral bélelt tortaforma aljába nyomkodjuk úgy, hogy pereme is legyen. Hűtőbe tesszük, és legalább fél órán át hagyjuk dermedni.

Trüffel elkészítése

A tejszínt meglangyosítjuk. A csokoládét apró darabokra vágjuk, majd gőz fölött felolvasztjuk. Amikor teljesen megolvadt, hozzáadjuk a margarint, és simára keverjük. Ezután fokozatosan belekeverjük a langyos tejszínt, és hagyjuk szobahőmérsékletűre hűlni.

A kihűlt trüffelt a megdermedt kekszes alapra simítjuk. A tortát legalább 4 órára, de még jobb, ha egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Tálalás előtt megszórjuk kevés őrölt fahéjjal.

Tipp

Ha szeretnénk intenzívebb ízeket, a trüffelbe keverhetünk egy kevés rumot vagy narancslikőrt. A tetejére reszelt csokoládéval vagy pirított mandulaforgáccsal is díszíthetjük, így még ünnepibb lesz a desszert.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is