Elkészítése
A csirkemájat megtisztítjuk, megmossuk és kisebb darabokra vágjuk. Közben a makaróni tésztát enyhén sós vízben kifőzzük, majd leszűrjük.
Egy serpenyőben kevés olívaolajat hevítünk, megdinszteljük az apróra vágott sonkahagymát, majd hozzáadjuk a feldarabolt csirkemájat. Közepes lángon pároljuk, amíg a máj teljesen átsül.
Ekkor hozzákeverjük a pestót, sózzuk, majd a frissen kifőtt tésztát a serpenyőbe tesszük. Alaposan átforgatjuk, és egy-két percig együtt pirítjuk, hogy az ízek összeérjenek.
A végén megszórjuk frissen aprított petrezselyemmel, és azonnal tálaljuk.
Tipp
Ha szeretnénk még krémesebb állagot, egy kevés főzőtejszínt vagy mascarponét is adhatunk a tésztához. A pestót variálhatjuk bazsalikomos, paradicsomos vagy rukkolás változattal, így mindig más ízvilágot kapunk.

