Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkecomb

Szárnyas receptek

Francia csirke zöldborsóval és szalonnával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A francia csirke zöldborsóval és szalonnával egy kiadós, mégis könnyed fogás, amelyben a ropogós szalonna, a zsenge zöldborsó és a friss saláta ad különleges ízvilágot. A szaftos csirkecombok húsleves alapban párolódnak, így puhák és omlósak lesznek. Egyszerű hozzávalókból készül, mégis különleges vacsora vagy ebéd lehet belőle.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.09.19.

Hozzávalók

Elkészítése

Egy nagy serpenyőben a csíkozott szalonnát ropogósra pirítjuk, majd a pörcöket kiszedjük és félretesszük. A visszamaradt zsiradékon a csirkecombokat mindkét oldalukon körülbelül 5 percig elősütjük, enyhén megsózzuk.

A húsokat a serpenyő egyik felébe húzzuk, a másik oldalon pedig megpároljuk a karikázott újhagymát és a vékonyra szeletelt fokhagymát. Felöntjük a húsleves alappal, majd visszatesszük a félretett szalonnadarabokat is. Lefedve 15-20 percig pároljuk, amíg a hús teljesen megpuhul.

Ezután alacsonyabb lángra vesszük, hozzáadjuk a fagyasztott zöldborsót, végül a tépkedett salátát is. Még körülbelül 4 percig főzzük, hogy minden összeérjen.

Frissen, pita szeletekkel vagy kenyérrel kínáljuk, de magában is tartalmas étel.

Tipp

A saláta helyett spenóttal vagy mángolddal is elkészíthető, így még zöldebb és üdébb lesz az étel. A szalonna helyett füstölt sonkával is variálhatjuk, amely másfajta, de szintén ízletes aromát ad.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is