Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a cappuccinós torta egyszerű piskótából, kávés öntetből és mascarponés krémből készül. A lágy cappuccino íz és a csokoládé teszi különlegessé. Hétvégi desszertnek vagy ünnepi alkalmakra is remek választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Rumanne Nagy Szilvia
Beküldte: 2013.09.20.

Tésztához

Öntethez

Krémhez

Tetejére

Elkészítése

Tészta

A tojások fehérjét az 1 evőkanál porcukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a vanília aromát. A tojások sárgáját a maradék 3 evőkanál porcukorral habosra keverjük, majd beleforgatjuk a lisztet, a cappuccino port és a sütőport. Ezután óvatosan összekeverjük a fehérjehabbal. A masszát kivajazott, lisztezett formába öntjük, majd előmelegített sütőben 180 °C-on 20-25 perc alatt megsütjük. Hagyjuk teljesen kihűlni.

Öntet

A hideg kávét összekeverjük a cukorral és az amaretto likőrrel. A kihűlt piskótára kanalazzuk, majd hagyjuk, hogy a tészta magába szívja a folyadékot.

Krém

A zselatint 1-2 evőkanál forró vízben feloldjuk. A habtejszínt a porcukorral és a vanília aromával kemény habbá verjük. Hozzáadjuk a cappuccino port és a kakaót, majd a mascarponét, végül belekeverjük a feloldott zselatint. A krémet simára dolgozzuk.

Összeállítás

A piskóta tetejére rákenjük a cappuccinós krémet, majd megszórjuk a reszelt tejcsokoládéval. Hűtőbe tesszük, és szeletelés előtt jól lehűtjük.

Tipp

A cappuccinós krémbe keverhetünk kevés rumaromát vagy fahéjat is, így még karakteresebb ízt kapunk. A tetejét díszíthetjük kávészemekkel vagy tejszínhabbal is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Rumanne Nagy Szilvia
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is