Elkészítése
Tészta
A langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd felfuttatjuk benne az élesztőt. A lisztet tálba öntjük, hozzáadjuk a tojást, a sót és az olajat. Hozzáöntjük az élesztős tejet, és elkezdjük összegyúrni. Fokozatosan annyi vizet adunk hozzá, hogy rugalmas, könnyen formálható tésztát kapjunk, amely nem ragad. A tésztát letakarva, langyos helyen duplájára kelesztjük.
Töltelékek
A túrós töltelékhez a túrót a tojással és ízlés szerinti porcukorral kikeverjük.
A kókuszos töltelékhez a margarint a kókuszreszelékkel és porcukorral alaposan összedolgozzuk. Mindkét tölteléket hűvösre tesszük felhasználásig.
Formázás
A megkelt tésztát kilenc egyenlő részre osztjuk, majd gombócokat formálunk belőlük. Letakarva 10 percig pihentetjük. Egy gombócot kör alakúra kinyújtunk, a közepére 1 evőkanálnyi tölteléket teszünk, majd visszacsípjük gombóccá. Ha az összeset megtöltöttük, egyet kiválasztunk, és 3-4 mm vastagra, kör alakúra nyújtjuk úgy, hogy ne szakadjon ki. A tésztát nyolc részre vágjuk úgy, hogy a közepe egyben maradjon. Két-két szomszédos részt kifelé fordítunk, így virágformát kapunk. A többi gombóccal ugyanígy járunk el.
Sütés
A virágokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, a tetejüket felvert tojással megkenjük. Előmelegített, 200 °C-os sütőben 10-12 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Tipp
A virágok tetejét megszórhatjuk kevés mandulaforgáccsal is, így még különlegesebb lesz. A tölteléket variálhatjuk lekvárral vagy dióval, attól függően, mit szeretnénk a közepébe rejteni.

