Elkészítése
A rizst a tejben puhára főzzük, majd langyosra hűtjük. Hozzákeverjük a vajat vagy margarint, a cukrot, a tojások sárgáját, amelyet előzőleg összekevertünk egy kevés meggylével és néhány csepp rumaromával.
A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan a rizses masszához forgatjuk, de egy kisebb részt félreteszünk a tetejére. A keveréket kivajazott tepsibe simítjuk, majd megszórjuk kimagozott meggybefőttel.
Előmelegített sütőben sütni kezdjük, és a sütési idő felénél rákenjük a félretett tojáshabot. További 15–20 percig sütjük, amíg a teteje szép színt kap. Hűlés után kockákra vágva tálaljuk.
Tipp
A rizskoch ízét gazdagíthatjuk vaníliás cukorral vagy reszelt citromhéjjal. Ha nem szeretnénk, hogy túl édes legyen, érdemes a meggybefőtt levét lecsepegtetni, és csak keveset használni belőle az ízesítéshez.
