Elkészítése
Tészta készítése
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk az élesztőt, egy csipet sót, a tojássárgáját, az olvasztott margarint és a langyos tejet. A hozzávalókból kézzel vagy dagasztógépben rugalmas, hólyagos kelt tésztát gyúrunk. Letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
Formázás
A megkelt tésztából kisebb gombócokat szaggatunk, majd kistányér méretű vékony lapokká nyújtjuk. Megszórjuk a fahéj és a kristálycukor keverékével, ezután szorosan felcsavarjuk. A két végét éles késsel bevágjuk úgy, hogy középen egy kis részt egyben hagyunk. A tésztát függőleges helyzetbe állítjuk, majd az alsó szálakat jobbra-balra felfelé, a felsőket lefelé tekerjük, így kialakítva a pillangó formát.
Sütés
A formázott tésztákat sütőpapírral bélelt tepsire tesszük, lekenjük tojássárgájával, megszórjuk kristálycukorral, és további 20 percig kelesztjük. Előmelegített sütőben, először magasabb hőfokon kezdjük sütni, majd mérsékeljük, és kb. 30 perc alatt aranyszínűre sütjük.
Tipp
A tölteléket variálhatjuk darált dióval vagy vaníliás cukorral is. Ha puhább tésztát szeretnénk, a sütés végén takarjuk le konyharuhával, így megőrzi frissességét.

