Elkészítése
Előkészítés
A húst és a zöldségeket megmossuk, majd a sertéscombot vékony csíkokra vágjuk. A sárga és a piros paprikát, valamint a hegyes erős paprikát szintén csíkokra szeleteljük. A vöröshagymát és a lila hagymát félkarikákra vágjuk, az újhagymát karikázzuk.
A felcsíkozott sertéscombot sózzuk, borsozzuk, megszórjuk cayenne-i borssal és grill fűszerkeverékkel. Ráöntjük az olívaolajat, összekeverjük, majd legalább egy órára hűtőbe tesszük pácolódni.
Elkészítés
Egy serpenyőben vagy wokban kevés olajat hevítünk, majd nagy lángon gyorsan átpirítjuk a zöldségeket. Ha kissé megpuhultak, kiszedjük őket és félretesszük.
Ugyanabban a serpenyőben megsütjük a pácolt sertéscsíkokat. Amikor a hús átsült, hozzáadjuk a mustárt, és rövid ideig pirítjuk. Ezután visszatesszük a zöldségeket, és az egészet még 4-5 percig együtt pároljuk. Kóstolás után szükség szerint sóval, borssal tovább ízesítjük.
Tálalás
Frissen főtt rizzsel tálaljuk, de bulgur vagy kuszkusz is jól illik hozzá.
Tipp
Ha szaftosabb ragut szeretnénk, öntsünk a végén egy kevés tejszínt vagy húslevest a serpenyőbe. A mustár helyett kipróbálhatjuk dijoni változattal is, amely pikánsabb ízt ad az ételnek.
