Elkészítése
Piskóta
A tojásokat kettéválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a cukorral kikeverjük. Óvatosan összeforgatjuk a két masszát, majd hozzáadjuk a lisztet. Az egészet simára dolgozzuk, és sütőpapírral bélelt 22×38 cm-es tepsibe simítjuk.
Előmelegített sütőben, 180 fokon tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, kettévágjuk a piskótát.
Krém
A pudingport a tejjel sűrűre főzzük, majd langyosra hűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, és a kihűlt pudinghoz adjuk. Az egészet alaposan kihabosítjuk.
A krémet az alsó piskótalapra kenjük, majd ráhelyezzük a második lapot.
Teteje
A habtejszínt kemény habbá verjük, majd a sütemény tetejére simítjuk. Végül csokireszelékkel megszórjuk.
A süteményt ízlés szerint felszeleteljük, és tálalás előtt rövid időre hűtőbe tesszük, hogy szépen szeletelhető legyen.
Tipp
A pudingkrémet feldobhatjuk egy kevés friss eperrel vagy más bogyós gyümölccsel is, így még frissebb ízt kap a sütemény. A tetejére a csokireszelék helyett csokilapkákat vagy színes cukorgyöngyöket is szórhatunk.
