Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A zöldséges rakott sertésszelet tartalmas, ízletes egytálétel, amelyben a szaftos hús, a krémes zöldségek és a ropogósra sült sajt tökéletes harmóniát alkot. Elkészíthetjük sertésből, de csirkéből vagy pulykából is, így könnyebb változatot kapunk. Családi ebédekre vagy vacsorára ideális fogás.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.09.23.

Hozzávalók

Elkészítése

Előkészítés

A burgonyát meghámozzuk, karikára vágjuk, és kevés olajon félig megsütjük. A húst felszeleteljük, kiklopfoljuk, sózzuk, grillfűszerrel megszórjuk, majd kevés olajon mindkét oldalát elősütjük.

A mirelit zöldségeket vajon megpároljuk, ételízesítővel és borssal ízesítjük. A sajtot lereszeljük, a tejfölt félretesszük a tetejére.

Összeállítás

A tepsi aljára egy réteg burgonyát teszünk. Erre szorosan egymás mellé rakjuk a hússzeleteket, majd befedjük a párolt zöldségekkel. Újabb réteg burgonya következik, amit a tetején egyenletesen megkenünk tejföllel, végül megszórjuk reszelt sajttal.

Sütés

A rakott sertésszeletet előmelegített sütőben, 180 fokon addig sütjük, amíg a sajt szépen megpirul. Forrón tálaljuk.

Tipp

Ha még szaftosabb ételt szeretnénk, a rétegezés közben a tejföl egy részét a zöldségek fölé is kenhetjük. A sajt tetejére szórhatunk egy kevés füstölt sajtot is, amely különleges ízt ad a rakott húsnak.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is