Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémlevesek

Leves receptek

Zöldség levesek

Cukkinis-burgonyás krémleves újhagymával

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Ez a cukkinis-burgonyás krémleves könnyű, krémes fogás, amelyet az újhagyma és a cheddar sajt tesz különlegessé. Egyszerűen elkészíthető, gyors vacsoraként vagy előételként is megállja a helyét.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
25 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Danadi's Kitchen
Beküldte: 2013.09.23.

Hozzávalók

Elkészítése

A burgonyát nagyobb darabokra vágjuk, héjával együtt egy lábosba tesszük, és annyi hús- vagy zöldségalaplével öntjük fel, hogy éppen ellepje. Lefedve, forrástól számítva kb. 5–6 percig főzzük.

Ezután hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott cukkinit, és további 5–6 percig főzzük együtt. Hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát és a felszeletelt fokhagymát, majd pár percig tovább főzzük.

A lábost levesszük a tűzről, hozzákeverjük a reszelt sajtot, sóval, borssal és kevés szerecsendióval ízesítjük. Merülőmixerrel pürésítjük, és ha szükséges, kevés vízzel krémesebbre hígítjuk.

Tálalás

A levest tányérba szedjük, majd megszórjuk friss karikázott újhagymával és reszelt cheddar sajttal.

Tipp

A krémlevest pirított kenyérkockával vagy ropogós lepénykenyérrel is tálalhatjuk. Ha szeretnénk gazdagabb ízt, egy kevés tejszínt vagy vajat is keverhetünk bele a pürésítés előtt.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
Danadi's Kitchen
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is