Elkészítése
A tortellinit a csomagoláson jelzett módon megfőzzük, majd leszűrjük.
Közben az újhagymát felkarikázzuk (a zöld részét is felhasználjuk), a fokhagymát felszeleteljük, a szalonnát apró kockákra vágjuk.
Egy nagyobb serpenyőben felhevítjük a kacsazsírt, majd a szalonnát ropogósra pirítjuk rajta. Hozzáadjuk az újhagymát és a fokhagymát, kis lángon együtt pároljuk. Megszórjuk oregánóval és bazsalikommal, majd hozzáadjuk a spenótot, és pár percig kevergetve fonnyasztjuk.
Végül belekeverjük a tejfölt, és összeforgatjuk a leszűrt tortellinivel.
Tálalás
A kész ételt parmezán sajttal megszórjuk, és friss paradicsomkarikákkal kínáljuk. Forrón, frissen a legfinomabb.
Tipp
A tejfölt helyettesíthetjük tejszínnel is, így selymesebb, krémesebb szószt kapunk. A szalonna helyett sonkával is elkészíthetjük, így könnyebb, lágyabb ízvilágot adhatunk az ételnek.
