Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Almás sütik

Sütemény receptek

Rácsos almás pite

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A rácsos almás pite a klasszikus házi sütemények közé tartozik. A fahéjas almás töltelék, a dió és a lekvár együtt zamatos, illatos süteményt ad. Ünnepekre, vendégvárónak vagy hétköznapi desszertnek is tökéletes választás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Erzsébet Bán
Beküldte: 2013.09.30.

Tészta

Töltelék

Elkészítése

A lisztet, porcukrot, sütőport, margarint, tojást és néhány csepp citromlevet összegyúrjuk. A tésztát két részre osztjuk: háromnegyed és egynegyed arányban. A nagyobb darabot kinyújtjuk, és egy 22×38 cm-es tepsibe terítjük.

A tésztát megkenjük lekvárral, majd egyenletesen megszórjuk az őrölt dióval.

Töltelék

Az almát meghámozzuk, lereszeljük, és kevés cukorral, valamint ízlés szerinti fahéjjal megpároljuk. Amikor kihűlt, a diós réteg tetejére simítjuk.

Rácsozás és sütés

A maradék tésztából rudakat sodrunk, és berácsozzuk vele a sütemény tetejét. A rácsokat lekenjük felvert tojással, majd a pitét előmelegített sütőben, közepes hőfokon (kb. 180 °C) aranybarnára sütjük.

Tipp

A lekvár helyett szilvalekvárral is elkészíthetjük, így karakteresebb ízt kap a pite. A tetejére porcukrot is szórhatunk tálalás előtt, hogy még mutatósabb legyen.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Erzsébet Bán
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is