Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A klasszikus bableves tartalmas, laktató és ízletes fogás, amelyben a füstölt hús és a zöldségek adják a gazdag ízvilágot. Csipetkével főzve lesz igazán hagyományos és kiadós étel, amely főfogásként is megállja a helyét.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
100 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Rozsane Marrta KATALIN
Beküldte: 2013.09.30.

Hozzávalók

Csipetke

Elkészítése

Előkészítés

A babot előző este hideg vízben beáztatjuk. Másnap a vöröshagymát felkockázzuk, és olajon vagy zsíron üvegesre dinszteljük. Hozzáadjuk a füstölt húst vagy csontot, majd a feldarabolt sárgarépát, fehérrépát és krumplit. Néhány percig együtt pirítjuk.

Főzés

Rászórjuk a pirospaprikát, borsot, sót, ételízesítőt, majd felöntjük bő vízzel. Beletesszük a beáztatott babot és a leveskockákat is. Az egészet lassú tűzön addig főzzük, amíg a bab és a zöldségek megpuhulnak.

Csipetke

Közben a tojásból, lisztből és csipet sóból keményebb tésztát gyúrunk, majd apró darabokat csípünk belőle. Amikor a leves már majdnem kész, beleszaggatjuk a csipetkét, és együtt főzzük készre.

Tálalás

A bablevest forrón tálaljuk, ízlés szerint egy-egy kanál tejfölt is kínálhatunk mellé.

Tipp

Ha gazdagabb ízt szeretnénk, a levesbe tehetünk egy kevés füstölt kolbászt is. A csipetke helyett akár csipetnyi csigatésztával is elkészíthetjük, ha gyorsabb változatra vágyunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Tejmentes receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
Rozsane Marrta KATALIN
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is