Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Arató gulyás egy igazi klasszikus, amely tartalmas és ízletes egytálételként kerülhet az asztalra. A füstölt-főtt tarja, a bab és a zöldségek együtt egy gazdag levest adnak, amelyet a végén a frissen főtt csipetke tesz teljessé. Ideális választás családi ebédre vagy baráti összejövetelre, hiszen kiadós és tápláló fogás.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.09.23.

Hozzávalók

Elkészítése

A vöröshagymát megtisztítjuk, felkockázzuk, majd kevés olajon üvegesre dinszteljük. Meghintjük fűszerpaprikával, ezután hozzáadjuk a kockára vágott füstölt tarját és az előző este beáztatott babot. Felöntjük elegendő vízzel, sózzuk, borsozzuk, majd főzni kezdjük.

Amikor a bab félig megpuhult, hozzáadjuk a felszeletelt paprikát, a cikkekre vágott paradicsomot, a zúzott fokhagymát és a meghámozott, felkockázott burgonyát. Az egészet addig főzzük, amíg minden alapanyag teljesen meg nem puhul.

Közben a tojást a liszttel összegyúrjuk, és keményebb tésztát készítünk belőle. Amikor a gulyás már szinte kész, a tésztából csipetkéket csipkedünk bele, és néhány perc alatt készre főzzük az ételt.

Tipp

A gulyást ízesíthetjük egy kevés köménnyel vagy csípős paprikával is, ha pikánsabb ízvilágot szeretnénk. Friss, ropogós kenyérrel tálalva igazán laktató és finom fogás lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is