Elkészítése
A margarint a cukorral habosra keverjük. Hozzáadjuk a tojásokat, majd a sütőporral elkevert lisztet. Beleöntjük a tejet és a vanília eszenciát, majd az egészet sima masszává dolgozzuk.
A muffinformát papírral kibéleljük, és a tésztát egyenletesen elosztjuk benne. Előmelegített, 180 fokos sütőben 15–20 percig sütjük, amíg aranybarna lesz. Hagyjuk kihűlni.
Krém
A margarint simára keverjük, majd hozzáadjuk a tejet, a vanília eszenciát és a porcukrot. Addig keverjük, amíg könnyű, világos színű krémet nem kapunk.
A kihűlt muffinok tetejét a krémmel megkenjük vagy habzsák segítségével díszítjük. A tetejére friss málnát helyezünk.
Tipp
Ha változatosságra vágyunk, a tésztába keverhetünk apróra vágott fehér csokoládét vagy reszelt citromhéjat. A krém színezhető is ételfestékkel, így alkalomhoz illően még látványosabbá tehetjük.
