Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Fánkok

Teljes kiőrlésű fánk

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Teljes kiőrlésű fánk egy kicsit egészségesebb változata a klasszikus farsangi édességnek. A teljes kiőrlésű lisztnek köszönhetően rostban gazdagabb, mégis puha és foszlós marad. A frissen sült, illatos fánkokat lekvárral vagy porcukorral kínálva igazi finomságot kapunk.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
juhaszviki
Beküldte: 2013.09.30.

Hozzávalók

Elkészítése

Az élesztőt 1 dl langyos, barnacukorral elkevert tejben felfuttatjuk. A lisztet átszitáljuk, a közepébe mélyedést készítünk, és beleöntjük az élesztős tejet. Hozzáadjuk a tojássárgákat, a maradék tejet, a xilitet és a kókuszolajat, majd az egészet alaposan összedolgozzuk.

A tésztát letakarva, langyos helyen kb. 1 órán át kelesztjük, amíg duplájára nő. Ezután lisztezett deszkán kb. 1 cm vastagra nyújtjuk, pohárral kiszaggatjuk a fánkokat, majd további 15 percig pihentetjük.

Bő, forró olajban mindkét oldalukat aranybarnára sütjük. A kész fánkokat papírtörlőre szedjük, hogy a felesleges olaj lecsepegjen.

Tipp

A friss fánkokat meghinthetjük porcukorral, de tálalhatjuk lekvárral, csokoládészósszal vagy fahéjas joghurttal is. Ha szeretnénk, a tésztába keverhetünk reszelt citromhéjat vagy vaníliát, így még illatosabb lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
juhaszviki
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is