Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Zöldséges ételek

Sütőtök pácban

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sütőtök pácban egy egyszerű, mégis különleges őszi finomság. A méz, a fahéj és a friss gyömbér párosítása fűszeres-édes ízt ad a puhára sült töknek. Melegen és hidegen is kitűnő, akár köretként, akár önálló csemegeként.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2013.09.30.

Hozzávalók

Elkészítése

A sütőtököt alaposan megmossuk, hosszában félbevágjuk, a magokat kikaparjuk, majd nagyobb darabokra szeleteljük. Sütőpapírral bélelt nagy tepsibe sorakoztatjuk a darabokat.

A sütőt előmelegítjük 200 fokra. Közben egy kis lábasban megolvasztjuk a mézet, majd hozzáadjuk a reszelt gyömbért és a fahéjat, és alaposan elkeverjük. Kenőecsettel bekenjük a tök darabok felületét.

A tepsit alufóliával lefedjük, és kb. 1 óra alatt puhára sütjük a tököt. Sütés közben többször is átkenjük a mézes páccal, minden alkalommal visszatéve a fóliát, hogy a méz ne égjen meg.

Amikor a sütőtök teljesen megpuhult, ismét átkenjük a mézes páccal, így szép fényes és ízletes lesz.

Tipp

Ha szeretnénk még különlegesebb ízt, a páchoz egy csipet őrölt szerecsendiót vagy szegfűszeget is keverhetünk. A sült tök jól illik sült húsok mellé köretként, de magában is nagyszerű őszi desszert.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Ősz Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Vacsora
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is