Elkészítése
Köret
A burgonyát héjában, enyhén sós vízben megfőzzük, majd hagyjuk kihűlni. Egy serpenyőben vajat melegítünk, beletesszük az egész burgonyákat, és néhány percig pirítjuk. Sózzuk, majd aprított kaporral megszórjuk.
Mártás
A majonézt, tejfölt, mustárt és curryport összekeverjük. Hozzáadjuk az apróra vágott uborkát, a reszelt répát, az aprított snidlinget, tárkonyt és kaprot. Citromlével, sóval és borssal ízesítjük, majd a hűtőbe tesszük, amíg a halpogácsa elkészül.
Halpogácsa
A tőkehal filét apró kockákra vágjuk. Hozzáadjuk a vékonyra szeletelt újhagymát, a tojásokat, a tejszínt, a citromlevet és a fűszereket (petrezselyem, tárkony, snidling). Jól elkeverjük, majd sóval, borssal és liszttel sűrítjük.
Egy nagyobb serpenyőben vajat és kevés olajat hevítünk. A halas masszából kanállal kisebb adagokat teszünk a serpenyőbe, és mindkét oldalát néhány perc alatt átsütjük, amíg szép színt kapnak.
Tálalás
A frissen sült halpogácsákat a vajas burgonyával kínáljuk, mellé adjuk a curry mártást.
Tipp
A halpogácsa masszájába reszelt citromhéjat is keverhetünk, így frissebb ízt kap. A mártásban a majonéz egy részét joghurtra cserélhetjük, ha könnyebb változatot szeretnénk.

