Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Nagyi receptjei

Péksütik

Sütőtökös császárzsemle

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sütőtökös császárzsemle puha, ízletes péksütemény. A sütőtök püré nemcsak színt, hanem különleges ízt is ad a zsemlének.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2013.09.30.

Hozzávalók

Elkészítése

Tészta elkészítése

A langyos tejben elkeverjük a cukrot és a sót, majd belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk.

Egy tálban összekeverjük a búzalisztet, a kukoricalisztet és az aszkorbinsavat. Elmorzsoljuk benne a puha vajat, hozzáadjuk a sütőtökpürét, majd a felfuttatott élesztős tejet is. Lágy, de jól formázható tésztát gyúrunk. Ha szükséges, kevés lisztet adunk hozzá. A tésztát alaposan kidolgozzuk, majd letakarva, meleg helyen a duplájára kelesztjük.

Formázás

A megkelt tésztát 8 részre osztjuk, gombócokat formálunk belőle.

Első módszer: a gombócokat éles késsel 8 cikkben kissé bevagdossuk, majd újra gömbbé sodorjuk.

Második módszer: hosszú kígyót sodrunk a tésztából, laza csomót kötünk rá, a kilógó részeket a csomó alá hajtjuk, és megformázzuk.

A kis tökszárat akár száraz tésztából is pótolhatjuk.

Sütés

A formázott zsemléket sütőpapíros tepsibe tesszük, még kb. 10 percig kelesztjük. Tejjel lekenjük, majd 180 °C-ra előmelegített sütőben 15–20 perc alatt aranybarnára sütjük.

A kész zsemléket rácsra téve hűtjük, így maradnak igazán puhák.

Tipp

A zsemléket megszórhatjuk szezámmaggal vagy tökmaggal is. Ha marad, másnap szendvicsalapnak is kiváló.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Ősz Ételallergia: Tojásmentes receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is