Elkészítése
A tejet langyosra melegítjük, belemorzsoljuk az élesztőt, és felfuttatjuk. Közben a lisztet összegyúrjuk a darált tepertővel, a két tojássárgájával, a tejföllel és a zsírral. Hozzáadjuk a sót, őrölt borsot, majd a felfuttatott élesztőt is beleöntjük.
A tésztát alaposan kidolgozzuk, letakarjuk, és körülbelül másfél órán át pihentetjük. Amikor megkelt, lisztezett deszkán ujjnyi vastagra nyújtjuk, tetejét késsel berácsozzuk, és pogácsaszaggatóval kiszaggatjuk.
A kis pogácsákat sütőpapírral bélelt tepsire rakjuk, még 10 percig pihentetjük, majd előmelegített, 200 fokos sütőben aranyszínűre sütjük.
Tipp
A pogácsa még ízesebb lesz, ha a tésztát hajtogatva pihentetjük, így levelesebb állagot kap. Tálalás előtt a tetejét megkenhetjük tojássárgájával is, így szép fényesre sül.
