Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Burgonya levesek

Gombalevesek

Leves receptek

Petrezselymes vargánya leves

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A petrezselymes vargánya leves egy ízletes, tartalmas fogás, amelyben a gomba különleges aromája és a burgonya lágysága tökéletesen harmonizál. Gyorsan elkészíthető, és friss kenyérrel tálalva igazi laktató ebéd lehet.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.09.30.

Hozzávalók

Elkészítése

Az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát és a feldarabolt vargánya gombát. Sóval, borssal ízesítjük, majd megszórjuk a petrezselyemmel. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és közepes lángon addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.

Közben elkészítjük a rántást: kevés olajon megpirítjuk a lisztet, majd levesszük a tűzről, és egy kevés fűszerpaprikával ízesíthetjük. Fokozatosan felengedjük hideg vízzel, simára keverjük, majd a leveshez öntjük. Az egészet jól elkeverjük, és néhány percig még forraljuk, hogy besűrűsödjön.

Tipp

Ha intenzívebb ízre vágyunk, a rántásba keverhetünk apróra vágott fokhagymát is. A levest friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk, és kínálhatjuk pirított kenyérkockákkal vagy friss bagettel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is