Elkészítése
Az olajon megdinszteljük az apróra vágott vöröshagymát. Hozzáadjuk a megtisztított, felkockázott burgonyát és a feldarabolt vargánya gombát. Sóval, borssal ízesítjük, majd megszórjuk a petrezselyemmel. Felöntjük annyi vízzel, hogy ellepje, és közepes lángon addig főzzük, amíg a burgonya megpuhul.
Közben elkészítjük a rántást: kevés olajon megpirítjuk a lisztet, majd levesszük a tűzről, és egy kevés fűszerpaprikával ízesíthetjük. Fokozatosan felengedjük hideg vízzel, simára keverjük, majd a leveshez öntjük. Az egészet jól elkeverjük, és néhány percig még forraljuk, hogy besűrűsödjön.
Tipp
Ha intenzívebb ízre vágyunk, a rántásba keverhetünk apróra vágott fokhagymát is. A levest friss petrezselyemmel megszórva tálaljuk, és kínálhatjuk pirított kenyérkockákkal vagy friss bagettel.
