Elkészítése
A szalonnát kis kockákra vágjuk, és enyhén megpirítjuk. A burgonyát megfőzzük, megtisztítjuk, majd szeletekre vágjuk. A tojások közül négyet szintén keményre főzünk, megtisztítjuk és felkarikázzuk. A kolbászt szintén vékony karikákra vágjuk.
Egy tepsit olajjal kikenünk, majd rétegezve belerakjuk a burgonyát, a főtt tojást, a kolbászt és a szalonnát. Közben enyhén sózzuk és borsozzuk.
A maradék négy tojást egy tálban összekeverjük a tejföllel, borssal és a fűszerpaprikával. Ezzel a keverékkel leöntjük a tepsiben lévő rétegeket. Előmelegített sütőben, 180–200 fokon addig sütjük, amíg a teteje szép pirosra nem sül.
Tipp
Ha szeretnénk, a rétegek közé reszelt sajtot is tehetünk, így még szaftosabb és gazdagabb lesz az étel. Savanyúsággal vagy friss salátával tálalva teljes ebédként is megállja a helyét.
