Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Egytálételek

Rakott finomságok

Tojással rakott burgonya

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tojással rakott burgonya egy igazi klasszikus, amely laktató és ízletes egytálételként kerülhet az asztalra. A burgonya, a kolbász és a szalonna zamata a tejfölös-tojásos öntettel együtt adja meg ennek a fogásnak a különleges ízvilágát.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Beküldte: 2013.09.30.

Hozzávalók

Elkészítése

A szalonnát kis kockákra vágjuk, és enyhén megpirítjuk. A burgonyát megfőzzük, megtisztítjuk, majd szeletekre vágjuk. A tojások közül négyet szintén keményre főzünk, megtisztítjuk és felkarikázzuk. A kolbászt szintén vékony karikákra vágjuk.

Egy tepsit olajjal kikenünk, majd rétegezve belerakjuk a burgonyát, a főtt tojást, a kolbászt és a szalonnát. Közben enyhén sózzuk és borsozzuk.

A maradék négy tojást egy tálban összekeverjük a tejföllel, borssal és a fűszerpaprikával. Ezzel a keverékkel leöntjük a tepsiben lévő rétegeket. Előmelegített sütőben, 180–200 fokon addig sütjük, amíg a teteje szép pirosra nem sül.

Tipp

Ha szeretnénk, a rétegek közé reszelt sajtot is tehetünk, így még szaftosabb és gazdagabb lesz az étel. Savanyúsággal vagy friss salátával tálalva teljes ebédként is megállja a helyét.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ár: Olcsó Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is