Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Gyors ételek receptjei

Savanyú tojás

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A savanyú tojás egy régi, hagyományos fogás, amely egyszerű alapanyagokból készül, mégis különleges ízvilágot ad. A fokhagymás-paprikás mártásban főtt tojások laktató, házias ételt alkotnak, amelyet friss kenyérrel érdemes fogyasztani.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
BeneMagdi
Beküldte: 2013.09.30.

Hozzávalók

Elkészítése

Az olajat egy lábasban felforrósítjuk, majd a lisztet és az apróra vágott fokhagymát enyhén megpirítjuk rajta. Levesszük a tűzről, rászórjuk az őrölt pirospaprikát, és gyorsan felöntjük a vízzel. Kézi habverővel simára keverjük, hogy ne maradjanak benne csomók.

Ezután hozzáadjuk a babérlevelet, az ételízesítőt és az őrölt borsot. Amikor a mártás felforr, mérsékelt lángra állítjuk, majd belekeverjük a tejfölt.

A tojásokat óvatosan, egyenként beleütjük a forró szószba. Lefedve, kis lángon addig főzzük, amíg a tojások meg nem szilárdulnak.

Tipp

A savanyú tojást kínálhatjuk főtt burgonyával vagy friss, ropogós kenyérrel. Ha pikánsabb ízre vágyunk, a szószba kevés ecetet is csepegtethetünk, így erősebb savanykás jelleget kap az étel.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Hétköznapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Ebéd
BeneMagdi
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is