Elkészítése
A cukkinit meghámozzuk és felkockázzuk. A vöröshagymát és a bacont (vagy gépsonkát) apróra vágjuk. Egy serpenyőben kevés olajon megpirítjuk a hagymát, majd hozzáadjuk a bacont. Amikor szépen megpirult, beletesszük a cukkinit és a zúzott fokhagymát.
Ízlés szerint sóval, borssal és bazsalikommal fűszerezzük. Felöntjük a főzőtejszínnel, majd amikor forrni kezd, a lisztet csomómentesen elkeverjük benne, hogy a szósz kissé besűrűsödjön.
A kifőzött tésztát a szószhoz keverjük, vagy külön tálaljuk, majd azonnal fogyaszthatjuk.
Tipp
Ha még gazdagabb ízt szeretnénk, a tetejét megszórhatjuk reszelt sajttal, és a sütőben néhány percre rápirítjuk. A bacont helyettesíthetjük csirkemell kockákkal is, így könnyebb, de ugyanolyan finom ételt kapunk.
