Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A körtés lepény egyszerűen elkészíthető sütemény, amelyben a diós-kakaós tészta és a friss körte kellemesen kiegészítik egymást. A tetején lévő vékony lekvárréteg fényessé és szaftossá teszi, így bármikor jó választás egy gyors desszerthez.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Olcsó
Domjan Maria
Beküldte: 2013.10.01.

Hozzávalók

Elkészítése

A tojásokat a puha margarinnal és a cukorral habosra keverjük. Lassan hozzáadjuk a joghurtot, a darált diót, valamint a sütőporral és kakaóporral elkevert lisztet. A masszát sütőpapírral bélelt, 24×22 cm-es tepsibe simítjuk.

A körtéket meghámozzuk, vékony szeletekre vágjuk, majd 2–3 percig forró, citromos vízben főzzük. Leszűrjük, és egyenletesen elosztjuk a tészta tetején.

A lepényt előmelegített, 180 fokos sütőben 20–25 perc alatt megsütjük. Amíg még meleg, a tetejét forró baracklekvárral vékonyan megkenjük, majd hagyjuk kihűlni.

Tipp

A baracklekvár helyett szilvalekvárral vagy birslekvárral is készíthetjük, így változatos ízvilágot kapunk. Tálaláskor megszórhatjuk kevés porcukorral, vagy kínálhatjuk egy gombóc vaníliafagyival is.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Konyha: Magyar Évszak: Ősz Ár: Olcsó Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
Domjan Maria
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is