Elkészítése
Tészta elkészítése
A lisztet, porcukrot, zsírt, tojást, tejet, szódabikarbónát és mézet összegyúrjuk, majd a tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és a tepsi hátulján (23×31 cm) egyenként megsütjük, 180 °C-on kb. 10 perc alatt. A lapokat hagyjuk teljesen kihűlni.
Krém elkészítése
A tejet a búzadarával sűrűre főzzük, mintha tejbegrízt készítenénk, majd langyosra hűtjük. Közben a margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgájával habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a kihűlt tejbegrízt, és egynemű krémmé dolgozzuk.
Összeállítás
Az első tésztalapot megkenjük a krém felével, majd rátesszük a második lapot. A második lapra barack- vagy málnalekvárt kenünk, majd lefedjük a harmadik lappal. A harmadik lapra kerül a krém másik fele, végül ráhelyezzük a negyedik lapot. A tetejét olvasztott csokoládéval vonjuk be.
A süteményt legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak és az ízek összeérjenek. Másnap szépen szeletelve tálaljuk.
Tipp
A lekvárt ízlés szerint variálhatjuk: a baracklekvár lágyabb, a málna kissé savanykásabb ízt ad. A csokoládémázba tehetünk kevés vajat vagy olajat, így fényesebb és könnyebben szeletelhető lesz.

