Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A mézes krémes egy hagyományos sütemény, amely puha, mézes tésztalapokból és könnyű, vaníliás krémből áll. A középső rétegben lekvár teszi gyümölcsössé, a tetejét pedig csokoládé koronázza meg. Elkészítése igényel egy kis türelmet, de a végeredmény másnapra összeérve igazán finom, családi kedvenc desszert lesz.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Schonfelder Kitti
Beküldte: 2013.10.04.

Tésztához

Krémhez

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet, porcukrot, zsírt, tojást, tejet, szódabikarbónát és mézet összegyúrjuk, majd a tésztát 4 egyenlő részre osztjuk. Lisztezett deszkán kinyújtjuk, és a tepsi hátulján (23×31 cm) egyenként megsütjük, 180 °C-on kb. 10 perc alatt. A lapokat hagyjuk teljesen kihűlni.

Krém elkészítése

A tejet a búzadarával sűrűre főzzük, mintha tejbegrízt készítenénk, majd langyosra hűtjük. Közben a margarint a porcukorral, a vaníliás cukorral és a tojássárgájával habosra keverjük. Ezután hozzáadjuk a kihűlt tejbegrízt, és egynemű krémmé dolgozzuk.

Összeállítás

Az első tésztalapot megkenjük a krém felével, majd rátesszük a második lapot. A második lapra barack- vagy málnalekvárt kenünk, majd lefedjük a harmadik lappal. A harmadik lapra kerül a krém másik fele, végül ráhelyezzük a negyedik lapot. A tetejét olvasztott csokoládéval vonjuk be.

A süteményt legalább egy éjszakára hűtőbe tesszük, hogy a lapok megpuhuljanak és az ízek összeérjenek. Másnap szépen szeletelve tálaljuk.

Tipp

A lekvárt ízlés szerint variálhatjuk: a baracklekvár lágyabb, a málna kissé savanykásabb ízt ad. A csokoládémázba tehetünk kevés vajat vagy olajat, így fényesebb és könnyebben szeletelhető lesz.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Schonfelder Kitti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is