Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A szőlős-joghurt torta egy frissítő és könnyű desszert, amelyben a kakaós piskóta alapot lágy, citromos-joghurtos krém egészíti ki. A szőlőszemek édes-savanykás íze üdítő kontrasztot ad a krém selymességéhez. Nemcsak ízletes, hanem mutatós sütemény is.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
anikò varga
Beküldte: 2013.10.04.

Hozzávalók

Krémhez

Díszítéshez

Elkészítése

Piskóta elkészítése

A tortaforma (24 cm) alját sütőpapírral kibéleljük, a sütőt 200 °C-ra előmelegítjük. Egy tálban a lisztet, cukrot, sót, tojásokat, olajat, ecetet, sütőport, vaníliás cukrot és a kakaóport összekeverjük, majd robotgéppel simára dolgozzuk.

A masszát a formába öntjük, elsimítjuk, és kb. 10–12 perc alatt készre sütjük. Tűpróba ajánlott. A tortakarimát rajta hagyva a piskótát teljesen lehűtjük.

Szőlő előkészítése

A szőlőt megmossuk, leszemezzük és lecsepegtetjük. Néhány szemet nedves állapotban kristálycukorba forgatunk, majd szalvétára téve szárítjuk, hogy a díszítéshez szépen megmaradjanak.

Krém elkészítése

A tejszínt kemény habbá verjük. A joghurtot (vagy tejfölt) a porcukorral és a vaníliás cukorral elkeverjük, majd hozzáadjuk a zselatin fixet és a citrom reszelt héját. Ezután óvatosan összeforgatjuk a tejszínhabbal és a szőlőszemekkel.

Összeállítás

A kihűlt piskótára egyenletesen rákenjük a krémet, majd a kristálycukorba forgatott szőlőszemekkel díszítjük. A tortát legalább 3–4 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém szépen megdermedjen. Ezután eltávolítjuk a karimát, és szeletelve kínáljuk.

Tipp

A krémbe keverhetünk egy kevés narancshéjat vagy lime-levet is, ha frissebb citrusos ízt szeretnénk. Ha különlegessé tennénk a tortát, a piskótát megkenhetjük vékony réteg szőlő- vagy baracklekvárral a krém előtt.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Ősz Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
anikò varga
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is