Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

Az isler egy klasszikus aprósütemény, amelyet omlós tészta, gyümölcslekvár és roppanós csokoládébevonat tesz ellenállhatatlanná. Egyszerű elkészíteni, mégis elegáns sütemény, amely ünnepi asztalon és hétköznapi alkalmakon is megállja a helyét. A lekvárral töltött korongok csokoládéval bevonva igazi kedvenccé válnak.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Schonfelder Kitti
Beküldte: 2013.10.04.

Tészta

Összeragasztáshoz

Tetejére

Elkészítése

Tészta elkészítése

A lisztet, margarint, porcukrot, sütőport, vaníliás cukrot és a tojássárgákat összegyúrjuk, amíg sima tésztát kapunk. A tésztát 3 mm vastagra nyújtjuk, majd kör alakú kiszúróval korongokat szaggatunk belőle.

A korongokat sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük, és 180 °C-ra előmelegített sütőben kb. 8–10 perc alatt megsütjük. Figyeljünk rá, hogy csak világosra süljenek, ne barnuljanak meg.

Összeállítás

A kihűlt korongokat párosával lekvárral összeragasztjuk. Ezután elkészítjük a csokoládémázat: a tortabevonót felolvasztjuk, elkeverjük az olajjal, majd az isler tetejét belemártjuk.

A sütiket rácsra helyezzük, és megvárjuk, amíg a csokoládé teljesen megdermed.

Tipp

A lekvár lehet barack, málna vagy ribizli, mindegyik jól illik az islerhez. Ha különlegesebbé szeretnénk tenni, a tetejét megszórhatjuk kókuszreszelékkel, darált dióval vagy színes cukordarával még a csokoládé dermedése előtt.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Schonfelder Kitti
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is