Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Kalácsok, tészták

Péksütik

Bukta, házi eperlekvárral

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A házi eperlekvárral töltött bukta a klasszikus kelt tésztás sütemények közé tartozik, amely puha, illatos és igazán nosztalgikus finomság. Reggelire, uzsonnára vagy desszertként is kiváló, és az elkészítésével az egész családot megörvendeztethetjük.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Beküldte: 2013.10.04.

Hozzávalók

Töltéshez

A bukták kenéséhez

Elkészítése

Az élesztőt 2 dl langyos tejbe morzsoljuk, hozzáadunk 2 teáskanál cukrot, és meleg helyen felfuttatjuk.

A lisztet átszitáljuk egy nagy tálba. Hozzáadjuk a vajat, a maradék cukrot, a tojások sárgáját és a felfutott élesztőt. Ezután annyi langyos tejet öntünk hozzá, hogy a tészta se túl kemény, se túl lágy ne legyen. Addig dagasztjuk, amíg elválik az edény falától. Letakarva, langyos helyen a duplájára kelesztjük.

A megkelt tésztát lisztezett deszkán kisujjnyi vastagra kinyújtjuk, majd 8×8 cm-es négyzetekre vágjuk. A közepükbe házi eperlekvárt teszünk, majd feltekerjük, a két végét ujjunkkal összenyomjuk, hogy a lekvár ne folyjon ki sütés közben.

A buktákat sütőpapírral bélelt tepsibe, egymáshoz szorosan helyezzük. Megkenjük olvasztott vajjal, majd előmelegített, 180 fokos sütőben addig sütjük, amíg szép pirosra nem sülnek.

Tálaláskor porcukorral megszórjuk.

Ez a tészta más süteményekhez is felhasználható, készíthetünk belőle fonott kalácsot, brióst, mákos vagy diós tekercset is.

Tipp

Ha változatosságra vágyunk, a buktákat más lekvárral, például barackkal vagy szilvával is megtölthetjük.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ár: Megfizethető Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is