Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Mákos, diós sütik

Gazdag diós pite

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A gazdag diós pite egy réteges sütemény, amelyben a puha vajas tészta, a diós-csokoládés hab és a csokoládémáz tökéletes harmóniát alkot. Különleges vendégváró, amely egyszerre mutatós és laktató, így ünnepi alkalmakra is kiváló választás. Az elkészítése egyszerűbb, mint gondolnánk.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Beküldte: 2013.10.04.

Hozzávalók

Díszítés

Elkészítése

A sütőt előmelegítjük 180 fokra, majd egy 24×35 cm-es tepsit kivajazunk.

A tojásokat szétválasztjuk. A vajat 15 dkg cukorral addig keverjük, amíg a cukor teljesen feloldódik. Hozzáadjuk a tojássárgákat, majd a sütőporral elkevert lisztet. A masszát a tepsibe simítjuk, egyenletes rétegben.

A csokoládé felét apróra vágjuk. A tojásfehérjékből a maradék cukorral kemény habot verünk, majd beleforgatjuk az aprított csokoládét és az apróra vágott diót. Ezt a diós-csokoládés tojáshabot rásimítjuk az előkészített tésztalapra. Azonnal betesszük a sütő középső rácsára, és körülbelül 30 percig sütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy átsült-e.

Miután a sütemény kihűlt, a maradék étcsokoládét vízgőz felett vagy mikróban, egy kevés vízzel megolvasztjuk. Rácsurgatjuk a sütemény tetejére rácsmintában, majd hagyjuk megdermedni. Ezután kockákra vágjuk és tálaljuk.

Tipp

A diós habot feldobhatjuk kevés őrölt fahéjjal vagy reszelt narancshéjjal, így még különlegesebb ízt kap. Ha szeretnénk, a tetejére szórhatunk plusz darabolt diót, hogy ropogósabb legyen.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is