Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Torta receptek

Tejszínes epertorta

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tejszínes epertorta egy könnyed és gyümölcsös desszert, amely a friss eper és a lágy tejszínhab párosításával minden alkalmat különlegessé tesz. A piskóta, a krémes töltelék és a ropogós manduladísz együtt igazi klasszikus tortát alkot. Ideális születésnapra, vendégvárónak vagy egy tavaszi-nyári ünnepi asztalra.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
mary101
Beküldte: 2013.10.05.

Tészta

Töltelék

Elkészítése

Piskóta

A tojások sárgáját a cukor felével habosra keverjük. A tojásfehérjéket a cukor másik felével kemény habbá verjük. Ezután a lisztet összekeverjük a sütőporral, és óvatosan a habhoz forgatjuk, végül hozzáadjuk a tojássárgás keveréket is.

A masszát sütőpapírral bélelt 26 cm-es tortaformába öntjük, és 190 fokra előmelegített sütőben tűpróbáig sütjük. A kihűlt piskótát három egyenlő részre vágjuk.

Krém és töltelék

A habtejszínt kemény habbá verjük. Az epret enyhén összetörjük, majd ízlés szerinti mennyiségben a tejszínhabhoz keverjük. A zselatint a vízben feloldjuk, és a gyümölcsös krémhez adjuk.

A piskótalapokat megtöltjük a krémmel, ügyelve arra, hogy egy kevés krémet hagyjunk az oldal és a teteje bevonásához. A tortát hűtőben dermesztjük.

Díszítés

Az oldalát szeletelt mandulával szórjuk meg, a tetejét pedig tejszínhabbal és friss eperrel díszítjük.

Tipp

A töltelékhez keverhetünk kevés reszelt citromhéjat vagy vaníliát, hogy még frissebb ízt kapjon. Ha szezonon kívül készítjük, a friss eper helyett fagyasztott gyümölcsöt is használhatunk, amit felengedés után lecsepegtetünk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Születésnapi receptek Évszak: Tavasz Ár: Kicsit drágább Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Desszert
mary101
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is