Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Krémes sütik

Szicíliai tekercs

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A tészta alapanyagait összegyúrjuk úgy, hogy omlós tésztát kapjunk. Óvatosan kinyújtjuk a tésztát ujjnyi vastagságúra, majd köröket szaggatunk belőle. Ezeket csőszerűre hajtjuk. Ebben segíthet, ha például rossz partvisnyelőből (persze fa legyen, hogy még véletlenül se gyújtsuk fel a sütőt) 10 cm-es darabokat vágunk, és ezekre hajtjuk a köröket, majd ezeket a sütés alatt is benne […]

Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Beküldte: 2011.05.09.

A tésztához

A krémhez

Elkészítése

A tészta alapanyagait összegyúrjuk úgy, hogy omlós tésztát kapjunk. Óvatosan kinyújtjuk a tésztát ujjnyi vastagságúra, majd köröket szaggatunk belőle. Ezeket csőszerűre hajtjuk.

Ebben segíthet, ha például rossz partvisnyelőből (persze fa legyen, hogy még véletlenül se gyújtsuk fel a sütőt) 10 cm-es darabokat vágunk, és ezekre hajtjuk a köröket, majd ezeket a sütés alatt is benne hagyjuk, így megőrzik az alakjukat.

A tésztát 150 fokos sütőben szép pirosra sütjük. Ha megsültek, kiszedjük a segédeszközöket, már ha van, és megtöltjük a krémmel.

A legkönnyebben habzsák segítségével. A krémet vagy a pudingot főzhetjük édesebbre is, mivel a tésztában nincs cukor.

A töltésnél vigyázzunk, hogy a cső alakúra sült tészták ne törjenek el, mert könnyen repednek.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Ételallergia: Vegetáriánus receptek
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is