Elkészítése
Az élesztőt a cukorral langyos tejben felfuttatjuk. A lisztbe belemorzsoljuk a margarint, beletesszük a tejfölt, a tojás sárgákat, sót, belereszeljük a sajtot, beleöntjük a felfuttatott élesztős tejet. Összegyúrjuk. Kb 1 órát meleg helyen pihentetjük.
Nyújtás előtt még átgyúrjuk a tésztát, aztán kinyújtjuk ujjnyi vastagságúra. Kiszaggatjuk, megkenjük a tetejét tojással, rátesszük a maradék reszelt sajtot.
Előmelegített sütőben 180 fokon kb 20 percig sütjük. A tepsiben sütés alatt még jobban megkelnek a pogácsák. Nagyon finom, omlós pogácsa.
Tipp
Ha még omlósabb pogácsát szeretnénk, a tésztát hajtogathatjuk is a kelesztés után. Ízesítésként a sajt mellé keverhetünk apróra vágott pirított hagymát vagy köménymagot is, így változatosabb lesz.

