Elkészítése
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral, a zsírral, a liszttel, a sütőporral, a reszelt citromhéjjal és kevés tejjel kikeverjük, hogy jól keverhető, sima masszát kapjunk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a tésztához forgatjuk.
A masszát két részre osztjuk: az egyik marad világos, a másikba óvatosan kakaóport keverünk. A kétféle tésztát felváltva kanalazzuk a kivajazott, kilisztezett közepes méretű tepsibe, ízlés szerint csíkozva vagy kockánként váltogatva.
Előmelegített sütőben, 175 fokon, tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, szeletelve kínáljuk.
Tipp
A süteményt kínálhatjuk vaníliasodóval vagy csokoládéöntettel is, így még gazdagabb desszertként tálalható. Aki szereti, megszórhatja porcukorral is tálalás előtt.
