Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.
Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A Nap és éj süti egy egyszerű, mégis mutatós kevert sütemény, amely világos és kakaós tésztarétegeinek váltakozásáról kapta a nevét. Könnyen elkészíthető, puha és finom, ideális hétköznapi nassolnivalónak vagy vendégvárónak.

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Megfizethető
szani78
Beküldte: 2013.10.06.

Hozzávalók

Elkészítése

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgáját a cukorral, a zsírral, a liszttel, a sütőporral, a reszelt citromhéjjal és kevés tejjel kikeverjük, hogy jól keverhető, sima masszát kapjunk. A tojásfehérjéket kemény habbá verjük, majd óvatosan a tésztához forgatjuk.

A masszát két részre osztjuk: az egyik marad világos, a másikba óvatosan kakaóport keverünk. A kétféle tésztát felváltva kanalazzuk a kivajazott, kilisztezett közepes méretű tepsibe, ízlés szerint csíkozva vagy kockánként váltogatva.

Előmelegített sütőben, 175 fokon, tűpróbáig sütjük. Ha kihűlt, szeletelve kínáljuk.

Tipp

A süteményt kínálhatjuk vaníliasodóval vagy csokoládéöntettel is, így még gazdagabb desszertként tálalható. Aki szereti, megszórhatja porcukorral is tálalás előtt.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Vegetáriánus receptek Ár: Megfizethető Gyakorlat: Kezdőknek Fogás: Desszert
szani78
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is