Nincs megjeleníthető értesítés
A kiválasztott alapanyagokat hozzáadtuk a bevásárlólistához.
A hozzáadás sikertelen.
Nincs kiválasztva hozzávaló.

Csirkemell

Szárnyas receptek

Sajttal, sonkával töltött borzaska

Értékelés:
1 Csillag2 Csillag3 Csillag4 Csillag5 CsillagLoading...
Megosztás:

A sajttal, sonkával töltött borzaska különlegesebb változata a hagyományos rántott húsnak. A reszelt burgonyás bundában sült csirkemell kívül ropogós, belül pedig olvadós sajttal és ízletes sonkával töltött. Laktató és mutatós fogás, amely körettel teljes ebédként is megállja a helyét.

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
adag
Mennyibe kerül?
Drága
Kautz Jozsef
Beküldte: 2013.10.06.

Hozzávalók

Elkészítése

A csirkemelleket hosszában szétnyitjuk, vékonyra kiklopfoljuk, majd enyhén megsózzuk. Mindegyik hússzelet egyik felére teszünk egy szelet sonkát és egy szelet sajtot, majd a hús másik felét ráhajtjuk, hogy betakarja a tölteléket.

A burgonyát meghámozzuk és nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Egy tálban összekeverjük a tejet, a tojást, a reszelt burgonyát, a borsot és kb. 4 evőkanál lisztet, hogy sűrű, tapadós masszát kapjunk.

A megtöltött csirkemelleket először lisztben megforgatjuk, majd a burgonyás masszába mártjuk. Forró, bő olajban, közepes lángon mindkét oldalát aranybarnára sütjük, amíg a hús teljesen átsül.

Forrón tálaljuk, friss salátával vagy burgonyapürével.

Tipp

Ha még ízletesebbre szeretnénk, a töltelékhez használhatunk füstölt sajtot vagy bacont is. A masszába keverhetünk apróra vágott petrezselymet vagy snidlinget, így frissebb, zöldfűszeres ízt kapunk.

Oszd meg velünk, hogy milyen lett!

Alkategóriák:
Alkalom: Vasárnapi receptek Évszak: Egész évben Ételallergia: Cukormentes receptek Ár: Drága Gyakorlat: Haladóknak Fogás: Vacsora
Kautz Jozsef
Nézd meg a feltöltő többi receptjét is